Vaření.czReceptySegedín podle tety z Kremnice

Segedín podle tety z Kremnice

Rychlý a jednoduchý recept na chutný guláš s kysaným zelím.


3.29x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 kelímeksmetana
1 kostkamasox
2 ksbobkový list
1 kszelená paprika
0.5 lžičkymletý kmín
1 kgvepřové plecko
0.5 lžičkymletý černý pepř
0.5 konzervykysané zelí
5 kuličekcelé nové koření

podle potřeby

sádlo

podle chuti

mletá sladká paprika

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kousky do 3 x 3 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na kousky a česnek prolisujeme. Do kastrolu dáme sádlo a na něm zpěníme cibuli. Postupně přidáváme maso a restujeme, až začne hnědnout jako osmažené. Dále přidáme nakrájenou papriku, mletý černý pepř, bobkový list, nové koření a masox. Vše dusíme doměkka. Nakonec přidáme kysané zelí, česnek a smetanu (podle chuti zakysanou nebo sladkou). Podle potřeby můžeme přidat převařenou vodu. Pokud je guláš moc řídký, tak nezahušťujeme jíškou, ale opatrně přes sítko za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku. Aby měl segedínský guláš barvu, obarvíme ho mletou slovenskou sladkou červenou paprikou. Segedín podle tety z Kremnice podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedín podle tety z Kremnice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena