Vaření.czReceptySegedínský guláš z vepřového masa

Segedínský guláš z vepřového masa

Recept na domácí segedínský guláš uvařený z vepřového masa.


3.810x
60 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Je lepší dát více cibule, já používám 2 velké. Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, poté hrnec odstavíme, osmahnutou cibuli posypeme mletou sladkou paprikou a vrátíme hrnec zpět na ohřev. Dále přidáme nakrájené maso, osolíme a za stálého míchání maso osmahneme, dokud nepustí šťávu. Poté maso přibližně 5 minut dusíme pod pokličkou. Následně přidáme zelí a chvíli mícháme. Poté hrnec zalijeme vodou, chvíli mícháme a pak přidáme masox. Přivedeme k varu a potom na mírném ohni necháme vařit, dokud maso nezměkne (cca 1 hodina). Na závěr guláš dochutíme (sůl, masox) a zahustíme. Já používám vlažnou vodu smíchanou s polohrubou moukou tak, aby vzniklá hmota nebyla ani řídká, ani tuhá, pomalu nalévám do guláše, přitom stále míchám, aby se netvořily hrudky. Po zahuštění ještě 10 minut mícháme. Na úplný konec přidáme do segedínského guláše prolisovaný česnek podle chuti. Je možné přidat i smetanu pro zjemnění chuti, ale není to nutné. Já smetanu již nepřidávám. Segedínský guláš z vepřového masa podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor wnikisek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš z vepřového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena