Vaření.czReceptySedlácký králík s petrželí

Sedlácký králík s petrželí

Naporcovaný králík obalený v petrželce je dušený na víně a voní po rozmarýnu a šalvěji. Brambory jsou ideální příloha.


3.0785x
75 min
1×

Postup přípravy

Na oleji osmahneme kousky králíka ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, do pánve dáme sádlo na kostky, cibuli na kostičky, plátky česneku, rozmarýn, nakrájenou papriku, šalvěj a krátce osmahneme. Králíka vrátíme do pánve, podlijeme vínem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka asi hodinu, podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme, ve zbylé šťávě rozpustíme sardelku, přilijeme půl sklenky vody, přivedeme k varu, maso vrátíme a chvíli povaříme. Pak pánev odstraníme z ohně a maso posypeme nasekanou petrželkou, nejlepší je s bílým chlebem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sedlácký králík s petrželí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena