Nejdříve se pustíme do přípravy sojového masa. Sójové kostky zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté přecedíme a zeleninový vývar z kostek si dáme ještě stranou.
Do hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zaprášíme červenou paprikou, lehce orestujeme a přidáme sojové kostky. Tuto směs zalijeme zeleninovým vývarem, který nám zbyl ze sojových kostek, případně ještě dolijeme vodou. Následně přidáme celé balení kysaného zelí, lžičku kmínu a bobkový list. Omáčku vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením přidáme do segedinu rostlinnou smetanu, ochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme.
Sedegínský guláš se sojovým masem podáváme s kynutým knedlíkem nebo s plátkem chleba.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.

Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena