Schwarzwaldský dort s višněmi

Výborný dort, skvěle vypadá a ještě lépe chutná.


4.779x
90 min
5×

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, mandle, mouku a prášek do pečiva. Přilévejte mléko dokud těsto není pěkně vláčné. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 3 vrstvy.

Višňový kompot necháme okapat. Šlehačku a cukr vyšleháme do tuha. Jednotlivé pláty korpusu pokapeme šťávou z višní. Spodní plát potřeme šlehačkou a celý poklademe višněmi. Přidejte další plát a postup opakujte. Vrchní díl a celý dort potřeme celý šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Ozdobení Schwarzwaldského dortu je na vaší fantazii. Já použila klasiku jako je na fotografii.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Schwarzwaldský dort s višněmi

Zpět na recept