Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špek také nakrájíme na menší kousky.
Na pánvičce osmahneme kostičky cibule a kostičky špeku.
Naklepané hovězí plátky osolíme, po jedné straně potřeme hořčicí, poklademe cibulí se špekem a dobře zabalíme. Spíchneme párátkem nebo svážeme nití a obalíme v mouce.
V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, roládky z hovězího v něm opečeme ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a hrnec uzavřeme. Sbalené roštěnky dusíme asi 45 - 50 minut.
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Provaříme asi 15 minut. Pak přidáme roládky z roštěnky (bez niti nebo párátek) a prohřejeme.
Roštěnky podáváme s dušenou rýží a jakýmkoliv salátem.