Přírodní roštěnky s fazolkami

Recept na roštěnky dušené ve vlastní šťávě, které doplníme zelenými fazolkami.


5.02x
120 min

Postup přípravy

Hovězí zadní nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se maso při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poprášíme hladkou moukou.

Na pánvi s trochou oleje nebo sádla maso prudce orestujeme, aby se maso zatáhlo. Přendáme jej do kastrolku s pokličkou, aby maso zůstalo v teple. Na výpeku osmažíme na hrubou nakrájenou cibuli, vrátíme roštěnky a podlijeme trochou vývaru. Roštěnky takto dusíme pod pokličkou doměkka. Pokud je potřeba, doléváme během dušení vývar. 10 minut před koncem dušení přidáme zelené fazolky, můžeme přidat i na kostičky nakrájené sterilované okurky nebo sterilovanou papriku nakrájenou na proužky. Přírodní roštěnky s fazolkami ještě krátce provaříme a máme hotovo.

Přírodní roštěnky s fazolkami podáváme s rýží.

Tip: Pro obměnu receptu můžeme místo fazolek přidat žampiony.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přírodní roštěnky s fazolkami

Zpět na recept