Šampaňský hrnec

Chutě i barvy z jednoho hrnce.


3.79x
150 min

Postup přípravy

Koleno i kohouta očistíme. Kohouta naporcujeme. Místo kohouta můžeme použít slepici. Libovolnou zeleninu očistíme a necháme ji ve větších kouscích.

Do většího hrnce vložíme koleno, porce kohouta, klobásu a zeleninu. Přidáme koření, snítku petrželky nebo tymiánu, česnek a nakonec přilijeme šampaňské a dolijeme vodou. Lepší je Bohemia. Hrnec přikryjeme poklicí a vše přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyjmeme zeleninu a maso dál pomalu vaříme aspoň hodinu a půl. Když je maso měkké, vložíme zpět prohřát zeleninu.

Na talíře servírujeme kousek od každého masa, klobásu a zeleninu nakrájenou na plátky. Šampaňský hrnec podáváme s dijonskou hořčicí a tmavým chlebem.
user-icon

autor starý mac


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šampaňský hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena