Sametová roláda

Jednoduchá roláda s černobílou náplní.


4.813x
35 min

Ingredience

6 ksvejce
5 lžiccukr krupice
0.5 lžičkysoda
2 lžícepolohrubá mouka

krém

250 gmáslo
2 lžícekakao
500 mlmléko
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
6 lžichrubá mouka

na obalení

50 gstrouhaný kokos

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh. Vmícháme žloutky, sodu a mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 220 °C. Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na kaši. Po vychladnutí zašleháme změklé máslo a krém rozdělíme na dvě části. Do první přidáme vanilkový cukr a dvě lžíce mletého cukru a do druhé zbylý cukr a kakao. Vychladlý upečený korpus potřeme polovinou světlého krému a na ni zlehka rozetřeme tmavý krém. Opatrně stočíme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky zatuhnout. Ztuhlou sametovou roládu potřeme a ozdobíme světlým krémem a obalíme v kokosu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sametová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena