Vaření.czReceptySalát z pórku, chřestu a žampiónů

Salát z pórku, chřestu a žampiónů

Léto přeje salátům všech druhů, takže tady je jedna letní inspirace.


3.05x
25 min

Postup přípravy

Chřest a žampiony slijeme a necháme na sítu dobře okapat. Okapaný chřest pokrájíme na malé kousky. Pórek očistíme, pokrájíme asi na 2 cm velké kolečka a spaříme vařící vodou. Pak jej propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a rozkrájíme na malé dílky. Ihned je zakapeme čerstvou citronovou šťávou, aby nezhnědla. Sýr nakrájíme na malé nudličky. V misce vyšleháme olej, ocet, magi koření, cukr, sůl a trošku vody podle chuti do zálivky. V míse smícháme chřest, pórek, žampióny, jablíčka, sýr, přelijeme zálivkou, dobře zamícháme a dáme do lednice rozležet. Podáváme s černým chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát z pórku, chřestu a žampiónů

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena