Salát z pórku, chřestu a žampiónů

Léto přeje salátům všech druhů, takže tady je jedna letní inspirace.


3.05x
25 min

Postup přípravy

Chřest a žampiony slijeme a necháme na sítu dobře okapat. Okapaný chřest pokrájíme na malé kousky. Pórek očistíme, pokrájíme asi na 2 cm velké kolečka a spaříme vařící vodou. Pak jej propláchneme studenou vodou a také necháme odkapat.

Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a rozkrájíme na malé dílky. Ihned je zakapeme čerstvou citronovou šťávou, aby nezhnědla. Sýr nakrájíme na malé nudličky.

V misce vyšleháme olej, ocet, magi koření, cukr, sůl a trošku vody podle chuti do zálivky.

V míse smícháme chřest, pórek, žampióny, jablíčka, sýr, přelijeme zálivkou, dobře zamícháme a dáme do lednice rozležet. Podáváme s černým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z pórku, chřestu a žampiónů

Zpět na recept