Uvařte celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a nechte ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději nechte přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.)
Připravte si zálivku, omyjte špenát či rukolu a vysušte je nejlépe odstředivkou na salát.
Opražte na sucho pinie nebo ořechy, nakrájejte kozí sýr na kostičky a smíchejte vše s vychladlým kuskusem, s brusinkami a s medovým dresinkem. Tenhle základ salátu můžete mít připravený v ledničce. Až těsně před servírováním ochuťte špenát (rukolu) olejem a umeoctem, popřípadě citrónovou šťávou se solí a opatrně promíchejte do ochuceného kuskusu.

Zdroj:
BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010
Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.