Salát z čočky a květáku

Čočka s květákem přelité vínovou zálivkou.


4.45x
35 min

Postup přípravy

Čočku přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu osolíme a čočku uvaříme doměkka. Uvařenou necháme na sítu okapat.

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a větší růžičky rozkrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej a květák orestujeme. Vyjmeme a udržujeme teplý.

Výpek podlijeme vínem i šťávou z citronu. Přidáme kari a provaříme. Osolíme, opepříme, přisladíme a zálivku prohřejeme.

Čočku s květákem rozdělíme na dezertní talíře nebo misky a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo máty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z čočky a květáku

Zpět na recept