Vaření.czReceptyRýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami

Rychlé a pohodlné zpracování švestek, které najdeme kompotované ve spížích nebo zmražené v mrazáku.


4.558x
60 min
4×

Ingredience

2 ksvejce
1 lmléko
0.5 kgrýže
1-2 lžičkymletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
1 sklenicešvestkový kompot

podle potřeby

máslo na vymazání formy

Postup přípravy

V mléce si nejprve uvaříme rýži. Uvažujeme na půl kila rýže jeden litr mléka. Při vaření ji občas zamícháme, aby se nám v mléce nepřipálila. Po uvaření můžeme rýži mírně osladit. Do částečně vychladlé rýže vmícháme vejce. Připravíme si formu k zapékání a dobře ji vymažeme máslem. Na dno formy rozprostřeme polovinu uvařené rýže. Na vrstvu rýže poklademe vypeckované švestky, posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem. Na švestky rozprostřeme druhou polovinu rýže. Formu vložíme do vyhřáté trouby a rýži se švestkami zapékáme při 150 °C asi půl hodiny. Hlídáme si povrch, který by měl být zlatavý, okraje opečené. Hotový rýžový nákyp se švestkami můžeme servírovat společně se zbylým švestkovým kompotem.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp se švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena