Rýžový nákyp s jablky

Výtečný rýžový nákyp s jablky, který chutná každému.


4.182x
45 min
8×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
100 gmáslo
7 dílůmléko
350 grýže
120 gcukr krystal
citronová kůra

náplň

500 gjablko
mletá skořice

na ozdobu

30 gcukr moučka

Postup přípravy

Do vařícího mléka vysypeme opláchnutou rýži, přidáme 1/2 másla, špetku soli a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Do vychladlé rýže přidáme žloutky, citronovou kůru, 1/2 cukru a tuhý sníh z bílků. Vše jemně promícháme. Čtvrtinou másla vymažeme pekáček, do kterého rozložíme rovnoměrně polovinu rýže. Na ni položíme tenké plátky oloupaných jablek a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Takto připravenou směs přikryjeme zbylou rýží. Vše polijeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova. Upečený rýžový nákyp s jablky rozdělíme na talíře a sypeme moučkovým cukrem podle chuti. Ihned podáváme.
user-icon

autor HannahV

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena