Rýžový nákyp s jablky

Výtečný rýžový nákyp s jablky, který chutná každému.


4.182x
45 min
8×

Postup přípravy

Do vařícího mléka vysypeme opláchnutou rýži, přidáme 1/2 másla, špetku soli a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Do vychladlé rýže přidáme žloutky, citronovou kůru, 1/2 cukru a tuhý sníh z bílků. Vše jemně promícháme.

Čtvrtinou másla vymažeme pekáček, do kterého rozložíme rovnoměrně polovinu rýže. Na ni položíme tenké plátky oloupaných jablek a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Takto připravenou směs přikryjeme zbylou rýží. Vše polijeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova.

Upečený rýžový nákyp s jablky rozdělíme na talíře a sypeme moučkovým cukrem podle chuti. Ihned podáváme.
user-icon

autor HannahV


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový nákyp s jablky

Zpět na recept