Vaření.czReceptyRýžový nákyp s jablky a piškoty

Rýžový nákyp s jablky a piškoty

Rýžový nákyp s jablky a piškoty je vynikajícím pokrmem nejen pro menší děti.


3.915x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
150 kgmáslo
1 lmléko
7 ksjablko
480 grýže
2 lžícecukr krupice
1 lžícecukr moučka
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekdětské piškoty
1 balíčekskořicový cukr

Postup přípravy

V teflonovém hrnci rozpustíme máslo a přidáme mletou skořici, mléko, cukr a rýži (rýži dáváme do hrnce již propláchnutou). Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme rýži doměkka (cca 35 minut). Jakmile rýži uvaříme doměkka, tak ji necháme vychladnout. Mezitím si opereme a oloupeme jablka. Dvě jablka nakrájíme na tenké plátky a zbytek jablek nastrouháme. Nachystáme si větší zapékací misku nebo plech s vyšším okrajem. Dno vyskládáme piškoty a na piškoty dáme tenké plátky jablek. Piškoty a jablka posypeme skořicovým cukrem. Do vychladlé rýže přidáme žloutky a vanilkový cukr a pořádně promícháme. Na piškoty s jablky budeme dávat vždy vrstvu rýže a pak zase jablek. Poslední vrstva bude rýže. Předehřejeme si troubu na 190°C . Z bílků a práškového cukru ušleháme sníh. Sníh potřeme po poslední vrstvě rýže a dáme do trouby. Pečeme při 190 °C cca 30 minut. Rýžový nákyp s jablky a piškoty podáváme za tepla a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor Kibinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp s jablky a piškoty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena