Rýžové víno

Není to jen nápoj, ale i cenná surovina asijské kuchyně.


4.722x
0

Postup přípravy

Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Citron omyjeme v horké vodě smíchané se lžící octa. Nakrájíme ho na plátky a spolu se všemi surovinami vložíme do kvasné nádoby, nejlépe demižonu. Vše zalijeme cukerným sirupem. Dva dny necháme stát bez zakrytí, občas promícháme. Po dvou dnech převážeme propíchaným papírkem a necháme v teple 3 týdny kvasit. Potom stočíme rýžové víno do lahví, vsuneme do nich ještě snítku pelyňku a zazátkujeme. Pelyněk můžeme po 14 dnech vyjmout, také ho však lze ponechat ve víně jako dekoraci. Rýžové víno podáváme jako originální aperitiv nebo používáme v kuchyni při vaření.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové víno

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena