Rychlý zeleninový pilaf

Tuto chutnou rýži můžete podávat jako lehký samostatný pokrm a nebo jako přílohu. v tom případě postačí uvedené množství pro 6 osob.


3.193x
25 min

Ingredience

90 ghrášek
2 stroužkyčesnek
1 ksrajče
60 gžampiony
0.5 kscelá skořice
2 kskardamom
450 grýže basmati
2 lžíceslunečniový olej

podle chuti

700 mlzeleninový vývar
0.5 lžičkymletý kmín

Postup přípravy

Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek očistíme a nakrájíme na kostičky.

V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom, kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty.

Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 - 15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom.

Rychlý zeleninový pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme. Recept na zeleninový pilaf je na 4 porce.

Zdroj: Rychle a snadno, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý zeleninový pilaf

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena