Pilaf Istanbul

Recept z turecké kuchyně vzhledem připomínající rizoto, ale s úplně jinou chutí.


3.37x
30 min

Ingredience

4 lžícemáslo
1 špetkašafrán
0.5 lkuřecí vývar
150 gkuřecí prsa
0.75 šálkudlouhozrnná rýže
2 lžíceloupané mandle
2 lžíceloupané pistácie

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Propranou rýži uvaříme podle návodu na balení. Mezitím v pánvi na lžící másla prudce osmažíme nakrájená kuřecí prsa, asi po 3 minutách podlijeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme, než se voda vypaří. Zároveň také na másle opečeme oloupané mandle a pistácie.

V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme. Přilijeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody. Vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou, dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zakryjeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít. Pokud není šafrán, můžeme pilaf obarvit trochou kari, ale není to ono.

Pilaf Istanbul podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Beryšek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pilaf Istanbul

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena