Vepřový pilaf s rajskou omáčkou

Zbude-li rajská omáčka, je ideální ji využít takto jednoduše a rychle. Recept na pokrm z jednoho hrnce.


4.47x
60 min

Ingredience

250 mlvývar
1 lžícesádlo
2 hrnečkyrýže
1 ksmenší cibule
300 gvepřová plec
1 lžičkamletá sladká paprika
250 mlrajská omáčka

podle chuti

sůl
nakládaná zelenina

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Vepřové pokrájíme na menší kousky, mělo by být velké asi jako lískový oříšek.

V hrnci, který se dá dát do trouby, zpěníme cibulku na lžíci sádla, přidáme mletou papriku, zamícháme a po pár sekundách přidáme pokrájené vepřové, osmahneme, pak osolíme a cca 20 minut podusíme na troše vody nebo vývaru.

Nakonec k masu přidáme opranou rýži, rajskou omáčku, promícháme a zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 2 prsty nad rýží. Přikryjeme poklicí a dáme na 20 - 30 minut do trouby horké cca 180 °C dodělat.

Vepřový pilaf s rajskou omáčkou servírujeme jako bábovičky, ozdobíme nakládanou zeleninou.
user-icon

autor Saille


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový pilaf s rajskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena