Pilaf

V jedné míse máte připravený celý oběd.


4.312x
75 min

Ingredience

4 kscibule
sádlo
1 kspórek
4 ksmrkev
350 grýže
400 gžampiony
500 gkuřecí maso
1 kostkakuřecí bujon

podle chuti

sůl
pepř
česneková sůl

na ozdobu

zelená petrželka

Postup přípravy

Cibuli a zbylou zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, větší mrkve nastrouháme na hrubém struhadle, žampiony na plátky a pórek nakrájíme na kolečka. Kuřecí maso nebo vepřovou plec podle potřeby očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Jemně je ochutíme česnekovou solí a pepřem. V mírně osolené vodě uvaříme rýži do poloměkka. Na troše másla podusíme žampiony. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli. Přidáme maso a zprudka jej na cibuli opečeme. Do ohnivzdorné mísy narovnáme podušené maso, na ně mrkev s pórkem, vrstvu poloměkké rýže a nakonec podušené žampiony. Vše zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili kuřecí bujon, asi 1 - 2 cm nad poslední vrstvu. Zdá-li se nám jídlo málo slané, ještě přisolíme. Ve vyhřáté troubě pilaf dusíme zhruba 30 minut. Hotový pilaf na talíři posypeme nakrájenou petrželkou. Pilaf podáváme s okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pilaf

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena