Rychlé rizoto s pórkem a tofu

Lehký vegetariánský oběd, který je do 20 minut na stole.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. 


Celý velký pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi, vsypeme pórek a osmahneme. Cca po 5 minutách osolíme, opepříme a znovu orestujeme. Podlijeme trochou vody a necháme podusit do změknutí. 


Tofu, já použila marinované, nakrájíme na kostičky a také zlehka orestujeme. 


Uvařenou a scezenou rýži přidáme k pórku, vmícháme i tofu a podle chuti okořeníme. Já použila jen bylinkovou sůl a čerstvě namletý barevný pepř. Zasypeme oblíbenou čerstvou bylinkou a můžeme podávat. Kdo chce, může na vrch přidat ještě hoblinky parmazánu. 


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?


Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.


Jak

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé rizoto s pórkem a tofu

Zpět na recept