Rychlé jahodové trubičky

Jednoduché trubičky plněné jahodami, které se rozplývají na jazyku.


3.98x
60 min

Postup přípravy

Těsto (ne mražené) rozválíme na obdélník a rádýlkem nakrájíme asi 2 cm široké proužky. Proužky těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a natočíme na trubičky. Trubičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 200 °C. Jahody očistíme a nakrájíme na kostičky (nemixujeme). Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vsypeme cukr a vmícháme mascarpone a jahody. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme se žloutkovou pěnou. Vychladlé trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku jahodovým krémem. Do každého konce trubičky zapíchneme čtvrtku jahody a trubičky posypeme cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlé jahodové trubičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena