Rychlé chlupaté knedlíky

Říká se jim také klouzáky, bosáky nebo modráky.


4.793x
35 min
18×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Necháme je odstát a pak přebytečnou vodu slijeme.

Brambory osolíme, přidáme k nim vejce a prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto. Pomocí velké lžíce namočené ve vodě tvoříme z těsta podlouhlé menší knedlíky, které zaváříme do většího množství vroucí osolené vody. Opatrně je promícháme vařečkou a vaříme asi 7 - 10 minut podle velikosti.

Uvařené chlupaté knedlíky opatrně vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, necháme je krátce odkapat.

Chlupaté knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme. Nejlépe chutnají přelité cibulkou osmaženou na sádle a podáváme s dušeným zelím a uzeným masem. Výborné jsou též ke guláši.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé chlupaté knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká