Rychlá a jednoduchá rajská omáčka

Recept na oblíbenou rajskou omáčku. Připravte během chvilky oběd pro celou rodinu.


5.014x
30 min
2×

Postup přípravy

Na kousku sádla necháme zpěnit a zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, nové koření a necháme provonět. Až cibule zezlátne, zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme tak jíšku, kterou po chvilce zalijeme vodou nebo vývarem.

Poté přidáme rajský protlak, pokud jsme použili na zalití jíšky vodu, můžeme přihodit kostku hovězího bujonu. Osolíme, dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit. Až se rajský protlak a bujon dobře rozpustí a omáčka má správnou konzistenci, vybereme koření, dochutíme cukrem a octem a občas promícháváme. Můžeme použít ponorný mixér, aby rajská omáčka byla jemnější a bez viditelných kousků cibule. Necháme ještě nějakou dobu probublávat a nakonec ještě podle chuti přidáváme cukr nebo ocet.

Rajskou omáčku podáváme s karbanátkem nebo plátkem sekané, jako přílohu zvolíme těstoviny nebo houskový knedlík.

Další recepty na rajskou omáčku

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá a jednoduchá rajská omáčka

Zpět na recept