2-3 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
3 lžíce | ocet | |
1 ks | cibule | |
0.5 l | voda | |
2 ks | bobkový list | |
3 ks | nové koření | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1 plechovka | rajský protlak | |
1 kostka | hovězí bujón |
Na kousku sádla necháme zpěnit a zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, nové koření a necháme provonět. Až cibule zezlátne, zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme tak jíšku, kterou po chvilce zalijeme vodou nebo vývarem. Poté přidáme rajský protlak, pokud jsme použili na zalití jíšky vodu, můžeme přihodit kostku hovězího bujonu. Osolíme, dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit.
Až se rajský protlak a bujon dobře rozpustí a omáčka má správnou konzistenci, vybereme koření, dochutíme cukrem a octem a občas promícháváme. Můžeme použít ponorný mixér, aby rajská omáčka byla jemnější a bez viditelných kousků cibule. Necháme ještě nějakou dobu probublávat a nakonec ještě podle chuti přidáváme cukr nebo ocet.
Rajskou omáčku podáváme s karbanátkem nebo plátkem sekané, jako přílohu zvolíme těstoviny nebo houskový knedlík.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Recept na rajskou omáčku s hovězím masem krok za krokem
Dnes si připravíme rajskou omáčku s plátky hovězího, kterou díky podrobnému FOTORECEPTU zvládne i kuchař začátečník.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena