Rybízový žmolenkový koláč

Křehký rybízový koláč.


3.263x
75 min

Postup přípravy

Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, s cukrem, vejci a pokrájenou herou. Vypracujeme jemné těsto, které zabalené necháme v lednici na 30 minut odležet.

Otrhaný, omytý a okapaný rybíz posypeme cukrem a natřásáním důkladně promícháme.

Žmolenku si připravíme smícháním mouky s cukrem, mandlemi a změklým máslem. Rukama ji důkladně zpracujeme do hrudkovité sypké směsi.

Troubu si předehřejeme na 200°C, na plech dáme pečící papír a přeneseme na něj rozválené těsto na placku. To posypeme rybízem, žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový žmolenkový koláč

Zpět na recept