Rybízový žmolenkový koláč

Křehký rybízový koláč.


3.263x
75 min

Postup přípravy

Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, s cukrem, vejci a pokrájenou herou. Vypracujeme jemné těsto, které zabalené necháme v lednici na 30 minut odležet.

Otrhaný, omytý a okapaný rybíz posypeme cukrem a natřásáním důkladně promícháme.

Žmolenku si připravíme smícháním mouky s cukrem, mandlemi a změklým máslem. Rukama ji důkladně zpracujeme do hrudkovité sypké směsi.

Troubu si předehřejeme na 200°C, na plech dáme pečící papír a přeneseme na něj rozválené těsto na placku. To posypeme rybízem, žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový žmolenkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena