Rybízový koláč

Kynutý koláč s tvarohovou náplní, rybízem a drobenkou.


3.1128x
60 min

Postup přípravy

Vymícháme droždí, trochu cukru, mouky a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit.



Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a podél stěn vytvarujeme vyšší okraje.



Drobenka:

Do misky dáme hrubou mouku, cukr, přidáme máslo a rukou jej v mouce s cukrem rozemneme na drobenku.



V misce utřeme tvaroh se žloutky a cukrem na hladký krém. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe kuličkami rybízu a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.



Buchtu necháme vychladit a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový koláč

Zpět na recept