50 g | cukr | |
2 lžíce | cukr | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
150 ml | mléko | |
15 g | droždí | |
250 g | hrubá mouka | |
250 g | měkký tvaroh | |
250 g | červený rybíz | |
60 g | hrubá mouka | |
40 g | máslo (drobenka) | |
40 g | cukr |
Vymícháme droždí, trochu cukru, mouky a vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit.
Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a podél stěn vytvarujeme vyšší okraje.
Do misky dáme hrubou mouku, cukr, přidáme máslo a rukou jej v mouce s cukrem rozemneme na drobenku.
V misce utřeme tvaroh se žloutky a cukrem na hladký krém. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe kuličkami rybízu a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.
Buchtu necháme vychladit a můžeme podávat.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena