2 kg | červený rybíz | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1-2 dl | rum | |
1 ks | citron | |
2 ks | hřebíček | |
1.3 kg | cukr krupice | |
0.5 ks | badyán | |
skořice mletá | ||
1 ks | vanilkový cukr |
Červený rybíz důkladně obereme a rozprostřeme na hluboký plech. Badyán a hřebíček rozdrtíme. Kořením spolu se skořicí a vanilkovým cukrem posypeme rybíz na plechu. Citron zbavíme kůry, nakrájíme na kolečka a několik jich nakrájíme nadrobno. Citronem posypeme rybíz, důkladně zamícháme a posypeme cukrem. Pak již rybíz nemícháme. Rybíz dáme do trouby zapéct tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyjmeme plech z trouby a prolijeme 1 - 2dl rumu. Rybíz ala brusinky promícháme a hned plníme do sklenic. Rybíz ala brusinky nesterilujeme.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.
Autor:lydies
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena