Rybí smaženky

Recept na 18 - 20 kuliček z rybího masa.


3.0707x
60 min

Postup přípravy

Solenou tresku rozlámeme na kousky a máčíme ve vodě 48 hodin. Za tuto dobu vodu čtyřikrát vyměníme.


Tresku vaříme ve vodě 20 - 25 minut. Vodu pak slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso pak vidličkou rozebereme na kousky. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme.

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme česnek a cibuli. Opékáme je 5 minut doměkka. Pak je přeneseme na vrstvu papírových utěrek.

Tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme petrželku nebo koriandr a případné kapary. Hmotu důkladně opepříme. Do bramborové hmoty vmícháme vejce. Mísu přikryjeme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ochutnáme a případně osolíme.


Na pánvi rozehřejeme vrstvu oleje vysokou 5cm na 180-190°C. Bramborovou hmotu nabíráme lžící, tvoříme z ní kuličky a smažíme je v oleji zhruba 8 minut dozlatova. Smažte maximálně 6 kuliček současně, aby se olej příliš neochladil. Smaženky zbavíme tuku na papírových utěrkách, rozdělíme na talíře, ozdobíme a můžeme podávat.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí smaženky

Zpět na recept