Recept na 18 - 20 kuliček z rybího masa.
pepř a sůl | |
4 lžíce | nakrájená petrželka |
1 stroužek | česnek prolisovaný |
450 g | solená treska |
350 g | brambory moučné |
olivový olej na smažení | |
1 ks | nakrájená cibule |
1 ks | rozšlehané vejce |
Solenou tresku rozlámeme na kousky a máčíme ve vodě 48 hodin. Za tuto dobu vodu čtyřikrát vyměníme.
Tresku vaříme ve vodě 20 - 25 minut. Vodu pak slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso pak vidličkou rozebereme na kousky. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme česnek a cibuli. Opékáme je 5 minut doměkka. Pak je přeneseme na vrstvu papírových utěrek. Tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme petrželku nebo koriandr a případné kapary. Hmotu důkladně opepříme. Do bramborové hmoty vmícháme vejce. Mísu přikryjeme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ochutnáme a případně osolíme.
Na pánvi rozehřejeme vrstvu oleje vysokou 5cm na 180-190°C. Bramborovou hmotu nabíráme lžící, tvoříme z ní kuličky a smažíme je v oleji zhruba 8 minut dozlatova. Smažte maximálně 6 kuliček současně, aby se olej příliš neochladil. Smaženky zbavíme tuku na papírových utěrkách, rozdělíme na talíře, ozdobíme a můžeme podávat.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena