Filé nebo sladkovodní rybu nakrájíme na pravidelné kousky, ryby předem vykostíme. Kousky ryb dáme do misky, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, 1 dl oleje, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Takto naložené ryby necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme na plátky, ale můžeme nechat i celé hlavičky.
Pak každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny, napichujeme na jehlu střídavě vždy s plátkem žampionu. Podle libosti můžeme maso a žampiony prokládat i libovolnou zeleninou (paprika, cuketa, lilek, cibule apod.).
Rybí ražniči na roštu často obracíme a potíráme olejem. Ražniči opékáme dozlatova.
Rybí ražniči podáváme s libovolnou přílohou - grilovanou zeleninou, restovanými brambory, ale klidně i jen s plátkem čerstvého chleba.
Foto: Shutterstock.com