Rybí ražniči na roštu

Recept na ražniči připravené z naloženého rybího filé, anglické slaniny a žampionů.


3.0910x
90 min

Ingredience

1 kscitron
200 gžampiony
600 grybí filé

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
tymián
bobkový list
mletý pepř

na obalení

anglická slanina

Postup přípravy

Filé nebo sladkovodní rybu nakrájíme na pravidelné kousky, ryby předem vykostíme. Kousky ryb dáme do misky, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, 1 dl oleje, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Takto naložené ryby necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme na plátky, ale můžeme nechat i celé hlavičky.

Pak každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny, napichujeme na jehlu střídavě vždy s plátkem žampionu. Podle libosti můžeme maso a žampiony prokládat i libovolnou zeleninou (paprika, cuketa, lilek, cibule apod.).

Rybí ražniči na roštu často obracíme a potíráme olejem. Ražniči opékáme dozlatova.

Rybí ražniči podáváme s libovolnou přílohou - grilovanou zeleninou, restovanými brambory, ale klidně i jen s plátkem čerstvého chleba.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí ražniči na roštu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.