Filé i fazolky necháme při pokojové teplotě rozmrznout. Na plátky filé rozdělíme fazolové lusky a dobře převážeme nití nebo spíchneme párátky. Závitky potřeme rozpuštěným máslem s pepřem.
Mrkev nakrájíme na kostky a cibuli na silnější půlkolečka. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme pepř i sůl a přivedeme k varu. Pak přilijeme víno a vložíme napařovák na knedlíky. Na něj naskládáme závitky, přikryjeme pokličkou a 25 minut necháme vařit.
V kastrůlku svaříme víno s najemno nasekanou cibulkou asi na polovinu objemu. Scedíme a necháme zcela vychladnout.
Ve vodní lázni vyšleháme žloutky do pěny a pak pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme do zhoustnutí. Pak do omáčky přilijeme víno a vsypeme nasekané bylinky (estragon, pažitka, petrželka, meduňka). Podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme citronovou šťávou.
Omáčku rozdělíme na talíře a na ni naskládáme závitky (bez nití nebo párátek). Můžeme je omáčkou "ležérně" přestříknout. Filé s omáčkou podáváme s vařenými brambory a čerstvými rajčátky.