Zapečený kapřík se smetanou a brambory, je veliká dobrota. Můžete vybrat buď kapra, nebo tlouště.
Hodnocení
2.9
/ 5 (909x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
- -
česnek
- -
sůl
60 g
máslo
1 ks
paprika
2 ks
rajčata
800 g
brambory
- -
citron
6 ks
kapr
- -
bazalka
- -
mletý pepř
2 dl
sladká smetana
- -
sterilovaná zelenina
Postup přípravy
Rybí porce osolíme a potřeme česnekem. Brambory oloupeme, omyjeme nakrájíme na kolečka asi 3mm silná. Zapékací formu nebo pekáč potřeme kouskem másla a na ně rozložíme brambory. Osolíme je a pak na ně upravíme porce ryby, které opepříme a poklademe plátky omytých rajčat s nakrájenou paprikou. Vše polijeme smetanou, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a v troubě pečeme asi 1 hodinu. Podáváme s lístky bazalky, řezy citronu a sterilovanou zeleninou.