Ryba v pomerančové marinádě

Pokud zvolíte tresku nebo pstruha, rozhodně neuděláte chybu. Ryba je provoněná zázvorem a pomeranči.


2.9703x
60 min

Postup přípravy

Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme ji, kolem páteře uděláme několik příčných zářezů. Pomeranč oloupeme a dílky rozkrájíme na malé kousky. Potom nakrájenou dužinu smícháme s pomerančovou šťávou a přidáme strouhaný zázvor a olej, dochutíme solí a pepřem. Rybu dáme do pekáčku a na ni nalijeme marinádu. Necháme v lednici nejméně hodinu odležet, aby do ryby nasákla pomerančová chuť. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím nakrájíme papriku, rajče a jarní cibulku a před koncem pečení přidáme. Rybu servírujeme se zeleninou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba v pomerančové marinádě

Zpět na recept