Růžičkové kapustičky s anglickou slaninou smažené v sýrovém těstíčku výborně chutnají s česnekovo-smetanovou omáčkou a toastem.
100 g | anglická slanina |
150 g | růžičková kapusta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
těstíčko | |
2 ks | vejce |
3 lžíce | mléko |
30 g | strouhaný parmazán |
4 lžíce | hladká mouka |
Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat. Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko. Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodným doplňkem jsou nejrůznější bylinkové omáčky a toasty.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
Růžičková kapusta zpestří zimní jídelníček
Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena