Vaření.czReceptyRůžičková kapusta v sýrovém těstíčku

Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku

Růžičkové kapustičky s anglickou slaninou smažené v sýrovém těstíčku výborně chutnají s česnekovo-smetanovou omáčkou a toastem.


4.538x
45 min
3×

Ingredience

100 ganglická slanina
150 grůžičková kapusta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těstíčko

2 ksvejce
3 lžícemléko
30 gstrouhaný parmazán
4 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat. Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko. Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodným doplňkem jsou nejrůznější bylinkové omáčky a toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena