Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku

Růžičkové kapustičky s anglickou slaninou smažené v sýrovém těstíčku výborně chutnají s česnekovo-smetanovou omáčkou a toastem.


4.538x
45 min
3×

Postup přípravy

Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat.

Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko.

Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodným doplňkem jsou nejrůznější bylinkové omáčky a toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku

Zpět na recept