Ruský chlebíček

Moučník tentokráte z východu.


3.162x
75 min

Postup přípravy

Máslo s cukrem šleháme asi 20 minut do pěny. Za stálého míchání na třikrát přidáme žloutky a mícháme ještě 10 minut. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, rozinky, drobně pokrájené kandované ovoce a mouku.

Všechno dobře promícháme a nakonec lehounce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Formu na biskupský chlebíček vymastíme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.

Upečený ruský chlebíček pocukrujeme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.