Ruský boršč po česku

Můj pokus o originální ruskou polévku.


3.2154x
0
1×

Ingredience

1 ksceler
2 lvoda
2 ksrajče
1 ksmrkev
1 kspetržel
0.3 hlávkyzelí
250 ghovězí maso
1 ksčervená řepa
250 gvepřové maso
1 kscibule (střední)
250 gskopové maso

podle chuti

cukr
sůl
ocet
mletá sladká paprika

podle potřeby

máslo
hladká mouka

na ozdobu

kysaná smetana

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, vložíme do osolené vody. Pokud neseženeme skopové, nevadí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Řepu očistíme a nakrájíme na nudličky.

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.

Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.

Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.

Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.
user-icon

autor Pavla T.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruský boršč po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.