Ruský boršč po česku

Můj pokus o originální ruskou polévku.


3.2154x
0
1×

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, vložíme do osolené vody. Pokud neseženeme skopové, nevadí. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Řepu očistíme a nakrájíme na nudličky.

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme řepu, zakápneme ji octem a necháme ji podusit. Zatím zbavíme zelí košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na větší kusy. Můžeme je i dopředu oloupat.

Dušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Poté měkké maso vyjmeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme ji do polévky a necháme provařit. Maso nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je přidáme zpět do polévky.

Hotový boršč ochutíme octem, cukrem, případně solí. Můžeme přidat i špetku červené papriky. Polévka by měla být sladkokyselá.

Ruský boršč po česku podáváme a zdobíme kysanou smetanu.
user-icon

autor Pavla T.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruský boršč po česku

Zpět na recept