Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list a dáme vařit. Než maso změkne oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky a uvaříme.
Oloupeme zeleninu a nakrájíme na kousky, zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu uvaříme zvlášť a pak jí teprve oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a také nakrájíme na kostičky. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu, zelí a řepu. Když je zelenina měkká vložíme brambory, maso a necháme ještě chvilku povařit.
Hotový Boršč dochutíme solí a octem. Nakonec dáme jednu kysanou smetanu a zelenou petrželku. Na talíři ještě ozdobíme lžicí kysané smetany a snítkou petrželky.