Rozinkový šneci

Recept na dobrotu, kterou můžeme potěšit rodinu na Vánoce, Velikonoce, silvestra i v obyčejný všední den.


3.0108x
90 min

Postup přípravy

Rozinky spaříme horkou vodou. Necháme je okapat a vychladnout. Máslo necháme změknout. Ořechy nasekáme.

Pokud je tvaroh moc vodnatý, necháme jej na sítu okapat. Tvaroh utřeme se změklým máslem. Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli, cukry a kypřícím práškem. Mouku vmícháme do tvarohové směs a zpracujeme pomocí hnětače nebo mixéru. Pak těsto propracujeme ještě rukama. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.

Z odpočinutého těsta vyválíme placku. Máslo rozehřejeme. Vlažným máslem potřeme těsto. Posypeme je rozinkami, ořechy a asi třetinou cukru. Placku srolujeme z delší strany a nožem namočeným ve vodě z něj krájíme plátky. Vyjde jich 15 - 20.

Plechy vyložíme pečícím papírem a rozložíme na ně rozinkové šneky. Při pečení nabudou, takže necháváme rozestupy. Pak je posypeme zbylým cukrem a pečeme asi 25 - 35 minut dozlatova.

Upečené rozinkové šneky necháme trochu vychladnout a můžeme je jíst. Rozinkové šneky můžeme zdobit polevou. Nejlepší je čokoládová nebo citronová.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinkový šneci

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.