Rozinkový šneci

Recept na dobrotu, kterou můžeme potěšit rodinu na Vánoce, Velikonoce, silvestra i v obyčejný všední den.


3.0108x
90 min

Postup přípravy

Rozinky spaříme horkou vodou. Necháme je okapat a vychladnout. Máslo necháme změknout. Ořechy nasekáme.

Pokud je tvaroh moc vodnatý, necháme jej na sítu okapat. Tvaroh utřeme se změklým máslem. Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli, cukry a kypřícím práškem. Mouku vmícháme do tvarohové směs a zpracujeme pomocí hnětače nebo mixéru. Pak těsto propracujeme ještě rukama. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.

Z odpočinutého těsta vyválíme placku. Máslo rozehřejeme. Vlažným máslem potřeme těsto. Posypeme je rozinkami, ořechy a asi třetinou cukru. Placku srolujeme z delší strany a nožem namočeným ve vodě z něj krájíme plátky. Vyjde jich 15 - 20.

Plechy vyložíme pečícím papírem a rozložíme na ně rozinkové šneky. Při pečení nabudou, takže necháváme rozestupy. Pak je posypeme zbylým cukrem a pečeme asi 25 - 35 minut dozlatova.

Upečené rozinkové šneky necháme trochu vychladnout a můžeme je jíst. Rozinkové šneky můžeme zdobit polevou. Nejlepší je čokoládová nebo citronová.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinkový šneci

Zpět na recept