Rozinkové biskvity

Malé sušenky plné rozinek a mandlí. A pokud rozinky před přidáním do těsta namočíte do rumu, budou biskvity krásně voňavé.


2.9887x
35 min

Postup přípravy

Rozinky přelijeme horkou vodou, necháme několik minut stát a potom je scedíme. Oloupané mandle nahrubo nakrájíme. Změklý tuk vyšleháme s celými vejci a cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, škrobovou moučku, skořici, muškátový oříšek, rozinky, mandle a mléko nebo smetanu dle potřeby. Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme ho a formičkami vypícháme různé tvary. Rozložíme je na plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 6minut dorůžova. Po této době biskvity potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem, posypeme mandlemi a dopečeme dozlatova.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinkové biskvity

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.