Rozinkové biskvitky

Toto cukroví není moc známé, ale je velice dobré. Upéct si ho můžeme kdykoli je chuť.


2.91142x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je asi 10 minut stát. Pak je scedíme. Oboje loupané mandle nakrájíme samostatně nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a prosejeme.

Máslo vyšleháme s vejci a cukrem do pěny. Za stálého míchání do základu přidáváme mouku, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, rozinky a mandle. Podle potřeby přiléváme mléko (smetana je lepší). Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého budeme moc vykrajovat.

Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé sušenkové tvary. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Rozinkové biskvitky pečeme ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi 6 minut. Po této době bisvitky potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem a posypeme mandlemi. Pak už rozinkové biskvitky dopečeme dozlatova.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinkové biskvitky

Zpět na recept