Pikantní roštěná s rýží.
1 stroužek | česnek |
3 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | sekaná petržel |
pepř a sůl | |
2 dl | hovězí vývar |
1.2 kg | roštěná |
2 ks | červená feferonka |
2 ks | zelená feferonka |
Na grilu nebo na roštu upečeme feferonky. Až teprve potom z nich vyjmeme semínka a slupku nakrájíme na proužky.
Maso nakrájíme na tenké proužky a zprudka je opékáme 1 až 2 minuty na rozehřátém oleji. Pak zmírníme plamen, přidáme pokrájené feferonky, česnek a petrželku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni asi 10 minut podusíme. Podle potřeby podléváme.
Nesmíme nechat vychladnout - při podávání musí být maso horké. Jako příloha je skvělá dušená rýže.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena