Rokfórový koláč

Recept na výborný francouzský koláč, jehož náplň je z kysané smetany, dušených šalotek a rokfóru.


3.0787x
75 min
Podobné recepty

Postup přípravy

V kastrolku rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme ho s vínem, moukou a solí, vypracujeme pružné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a vložíme na 30 minut do lednice.

Šalotky očistíme, nakrájíme na plátky a na zbylém másle je osmahneme, potom necháme vychladnout. Ve smetaně rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr, přidáme šalotku, osolíme, opepříme a znovu promícháme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme na tenký plát.

Kulatou formu vymažeme máslem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj do výšky, aby byl prostor pro náplň. Zalijeme sýrovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny dozlatova.

Rokfórový koláč necháme částečně vychladnout, až poté krájíme. Nejlépe chutná ještě teplý.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rokfórový koláč

Zpět na recept