Rokfórový koláč

Recept na výborný francouzský koláč, jehož náplň je z kysané smetany, dušených šalotek a rokfóru.


3.0787x
75 min

Ingredience

4 ksvejce
240 gmáslo
500 gšalotka
400 grokfór
100 mlbílé víno
300 mlkysaná smetana
400 ghladká mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

V kastrolku rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme ho s vínem, moukou a solí, vypracujeme pružné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a vložíme na 30 minut do lednice. Šalotky očistíme, nakrájíme na plátky a na zbylém másle je osmahneme, potom necháme vychladnout. Ve smetaně rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr, přidáme šalotku, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto rozválíme na tenký plát. Kulatou formu vymažeme máslem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj do výšky, aby byl prostor pro náplň. Zalijeme sýrovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny dozlatova. Rokfórový koláč necháme částečně vychladnout, až poté krájíme. Nejlépe chutná ještě teplý. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rokfórový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena