Rohlíky

Recept na rohlíky, které jsou i druhý den dobré, lze jen pokmínovat nebo zapéct s anglickou slaninou a sýrem.


4.774x
45 min
19×

Postup přípravy

Mouku promícháme se solí, přidáme majonézu, mléko a vykynutý kvásek. Necháme asi půl hodiny na teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, je jich asi 15 - 17, každý kousek vyválíme do podélného tvaru a srolujeme do tvaru rohlíku. Dáváme na plech s pečícím papírem, necháme ještě chvilku vykynout, potřeme vajíčkem a posypeme solí a kmínem, semínky. Každý co má rád. Rohlíky děláme také zapékané s anglickou slaninou a sýrem.

Doba pečení rohlíků je asi 15 minut, záleží na pečící troubě.
user-icon

autor babča2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.