Rohlíky, houstičky, veky

Domácí rohlíčky a houstičky zmizí ještě v den upečení (maximálně den následující), jak jsou dobré.


3.37x
120 min
1×

Postup přípravy

Připravíme kvásek z asi 1 dl vlažného mléka, droždí a cukru. Všechny sypké ingredience promícháme, přidáme kvásek, zbývající vlažné mléko, olej, žloutek.
Těsto řádně vypracujeme a necháme vykynout.

Upleteme houstičky nebo vytvoříme uzle, dáme na vymazaný plech, necháme na plechu ještě vykynout, potřeme vajíčkem a sypeme solí a semínky. Upečeme ve vyhřáté troubě.

Nebo můžeme upéct domácí veky. Těsto rozdělíme na 3 díly, které rozválíme na placku asi 1 cm, zamotáme, dáme na pomazaný plech a potřeme vajíčkem.
Doporučuji upéct veku dva dny předem, je uleželá a při krájení se nedrobí.

Z těsto tvoříme houstičky, rohlíky, veky - na co máme zrovna chuť.
user-icon

autor Liduška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rohlíky, houstičky, veky

Zpět na recept