Rohlíky Banket

Domácí rohlíky typu banketka.


4.414x
60 min
3×

Postup přípravy

Z části mouky, cukru, droždí a části vlažné vody vytvoříme kvásek, který necháme v teple vzejít. Do mísy dáme zbylou mouku, sůl a promícháme. Přilijeme olej. Přidáme kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Dáme do tepla kynout na 30 - 40 minut. Po vykynutí těsto znovu zpracujeme a vyválíme čtvercovou placku o síle asi 5 mm. Rozkrájíme ostrým nožem na 10 - 15 trojúhelníků. Od širší strany zavineme, rohlík musí mít zavinutou špičku těsta pod sebou, a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí. Rohlíky Banket pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 - 15 minut dozlatova. Rohlíky jsou nejchutnější při okamžité konzumaci, nelze je skladovat do druhého dne.
user-icon

autor Jams


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rohlíky Banket

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena