Řízky z ovesných vloček a uzeného masa

Vyzkoušejte vločkové řízky s uzeným masem.


3.181x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
80 gstrouhanka
1 ksžloutek
200 mlmléko
50 ghladká mouka
120 guzené maso
tuk na smažení
120 govesné vločky

podle chuti

sůl
sekaná petrželka
mletý pepř

na obalení

2 ksvejce
80 gstrouhanka
50 ghladká mouka

Postup přípravy

Ovesné vločky uvaříme v mléce na hustou kaši. Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky.

Vychladlou kaši osolíme, okořeníme, vmícháme uzené maso, strouhanku, hladkou mouku, máslo, vejce, žloutek a jemně sekanou zelenou petrželku.

Vše dobře promícháme a tvoříme malé řízečky.

Ty pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku, strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.

Podáváme nejlépe se špenátem a tatarskou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z ovesných vloček a uzeného masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.