Řízky naopak

Jednoduchý recept na řízky obalené opačně. Řízky jsou potom měkčí a křehčí.


3.73x
35 min

Ingredience

1 kgvepřový řízek

podle chuti

česnek
sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vejce
strouhanka
mouka
tuk na smažení

Postup přípravy

Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na plátky. Naklepeme maso paličkou, osolíme, můžeme i opepřit nebo potřít prolisovaným česnek. Potom řízky dáme do strouhanky, namačkáme strouhanku do řízků, pak řízky obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec v mouce.

Řízky pečeme na rozpáleném tuku z obou stran.

Řízky naopak podáváme s chlebem, brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. K řízkům můžeme podávat kyselou okurkou nebo okurkový salát, na který okurky nastrouháme na struhadle s většími dírkami, osolíme, opepříme, zalijeme okurky kefírem a zamícháme.
user-icon

autor vlčice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky naopak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.