Řezaná krkovice

Chutný recept pečené krkovičky je vhodná k pohoštění návštěvy, která si nepotrpí na diety.


3.914x
150 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Suroviny na marinádu smícháme v misce.

Na náplň potřebujeme uzené, sýr i žampiony nakrájené asi na 2mm široké plátky.

Krkovici nakrájíme na 1,5cm široké plátky, které však nedokrojíme do konce. Do zářezů i do masa vetřeme marinádu. Krkovici zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet asi 24 hodin.

Druhý den do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Krkovici pomažeme olejem a pevně zabalíme do alobalu, aby nevytékala při pečení šťáva. Řezanou krkovici dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Na posledních 20 minut alobal rozstřihneme a krkovic necháme opéct , aby se utvořila pěkná kůrka.

Řezanou krkovici podáváme s přílohou podle chuti. Nám chutná nejvíce bramborový knedlík. Řezanou krkovici můžeme podávat i studenou.
user-icon

autor libuštour


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezaná krkovice

Zpět na recept