Řezaná krkovice

Chutný recept pečené krkovičky je vhodná k pohoštění návštěvy, která si nepotrpí na diety.


3.914x
150 min
1×

Ingredience

10 plátkůsýr
150 gžampiony
1 kgvepřová krkovice

marináda

2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
3 lžícehořčice
1 lžícemed
4 lžícebílé víno
2 lžícecitronová šťáva

na potření

2 lžíceolej

náplň

10 plátkůuzené maso

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Suroviny na marinádu smícháme v misce. Na náplň potřebujeme uzené, sýr i žampiony nakrájené asi na 2mm široké plátky. Krkovici nakrájíme na 1,5cm široké plátky, které však nedokrojíme do konce. Do zářezů i do masa vetřeme marinádu. Krkovici zabalíme do alobalu a necháme v lednici uležet asi 24 hodin. Druhý den do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Krkovici pomažeme olejem a pevně zabalíme do alobalu, aby nevytékala při pečení šťáva. Řezanou krkovici dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 2 hodiny. Na posledních 20 minut alobal rozstřihneme a krkovic necháme opéct , aby se utvořila pěkná kůrka. Řezanou krkovici podáváme s přílohou podle chuti. Nám chutná nejvíce bramborový knedlík. Řezanou krkovici můžeme podávat i studenou.
user-icon

autor libuštour

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řezaná krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena