Řepa se zelím a křenem

Recept na velice zdravý a chutný salát, který podáváme k masu, ale chutná i samostatně s pečivem.


3.0636x
45 min

Ingredience

2 lžícecukr
2 lžičkysůl
2 kscibule
5 dlvoda
100 gkřen
500 gčervené zelí
2 dlvinný ocet
500 gčervená řepa

podle chuti

kmín

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a prohněteme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na nudličky.

Cibuli promícháme se zelím a řepou, přidáme na jemno nastrouhaný křen, kmín a směs napěchujeme do sklenic.

Vodu svaříme s cukrem a octem a takto připraveným horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Pro krátkodobou spotřebu není nutná sterilace, salát v lednici vydrží asi týden. Při delším skladování sterilujeme asi 10 minut při 85 °C.

Řepa se zelím a křenem skvěle doplní masové pokrmy. Salát dobře chutná i samostatně jako lehký hlavní chod doplněný pečivem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řepa se zelím a křenem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.