Rajská jablíčka v pikantním nálevu

Zavařit, či sterilovat jde cokoliv, záleží na chuti a materiálu.


2.973x
60 min

Postup přípravy

Rajčata lze konzervovat oloupaná i ve slupce. Pokud je chceme nakládat oloupaná, můžeme využít mikrovlnné trouby.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny nebo silnější plátky. Pokud máme malá rajčátka, necháváme vcelku.

Nálev připravíme svařením 2,5 dl vody s octem, osolíme a necháme vychladnout.

Rajčata skládáme do sklenic a prokládáme opláchnutým kořením. Přelijeme studeným nálevem tak, aby všechna rajčata byla zcela ponořena.

Sklenice přikryjeme dvojitým celofánem, který pevně převážeme provázkem a uložíme na tmavé, chladnější místo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská jablíčka v pikantním nálevu

Zpět na recept