Rajčatový džem s chilli

Tento džem je výborný na topinku se sázeným vejcem, jako příloha k pečenému jehněčímu nebo vepřovému.


3.0139x
0

Postup přípravy

Zázvor nahrubo nasekáme. Chilli papričky a česnek nakrájíme na jemné plátky.

Polovinu rajčat, zázvor a rybí omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. (I když někdo nemá rád rajčatová semínka, obsahují důležitý pektin, díky kterému džem želíruje, takže nedoporučuji rozmixovaná rajčata propasírovat.) Zbývající rajčata nakrájíme na 1 cm velké kostičky (můžete je oloupat, ale já to nedělám).

Rozmixovaná a nakrájená rajčata a všechny zbývající ingredience dáme do hlubokého hrnce a pomalu přivedeme k varu za častého míchání. Když směs vře, ztlumíme plamen a pomalu vaříme.

Odebíráme pěnu z povrchu a necháme pomalu táhnout 30-40 minut za občasného míchání. Ode dna a ze stěn hrnce seškrabujeme tuhnoucí hmotu. Džem je hotový, když zhoustl a začíná se lesknout.

Džem nalijeme do vyvařených sklenic, uzavřeme a označíme štítkem. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak uložíme do chladničky nebo studené spíže.

Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatový džem s chilli

Zpět na recept